Spiegelbeeld

 

Wanneer je in de spiegel kijkt, zie je vaak datgene wat je ziet… Maar niet wat er verborgen ligt. Je kunt niet alleen dat vertrouwen wat je ziet. Het kan misleiden, veranderen, het lijkt mooi. Terwijl het je hoofd op hol laat slaan. 

 

Een spiegel laat pas jezelf zien wanneer hij gebroken is. De scherven maken je tot wie je bent. Het is niet gek om jezelf te verbergen of dingen weg te lachen, zodat er geen vragen worden gesteld. Maar blijf dicht bij jezelf. 

 

Laat een kaars je verwarmen en de wind je meevoeren als het nodig is. Luister naar de natuur om je heen, kijk in de reflectie van het water. Maar kijk nóóit door jezelf heen. 

 

De spiegel! 

 

De spiegel van problemen en geluk. Wanneer je een verkeerde beweging maakt is hij stuk. 

Scherven die jou weergeven, de scherven van jouw verdriet en geluk. Het kernbeeld van jou als persoon. Je moet niet willen vluchten van wie je bent, maar het confronteren en omarmen. 

 

De spiegel is maar een metafoor, maar je kunt jezelf niet blijven verbergen. Je bent speciaal en van jou is er maar één. Niemand die je zal kunnen breken, alleen jijzelf als je het geluk blijft ontlopen. 

 

Denk na over wat het beste is voor jezelf. Kijk in de spiegel en zeg ik hou van je. En je zult zien dat zelfs in de spiegel je daarvan zult stralen.